Sokratis Katsamakis heeft zijn tandartsdiploma gehaald aan de universiteit van Athene in 2000. Na zijn werkervaring als algemene practicus in Griekenland, en in Schotland, begon hij in 2005 met het MSc programma Parodontologie aan het ACTA. In 2008 heeft hij dit programma cum laude afgerond. Nadien is hij werkzaam als Parodontoloog NVvP in verschillende verwijspraktijken voor parodontologie. De laatste 7 jaar is hij verbonden aan de paro-praktijken in Amersfoort, Leiden, en Almere Haven.

Sokratis is een grote voorstander van het teamconcept in mondzorg waarbij verschillende zorgverleners krachten en kwaliteiten bundelen ter bevordering van de verleende zorg. Hij is sinds 2017 secretaris van de Sectie Parodontologen NVvP, lid van de commissie en een van de auteurs van de richtlijn Parodontologie in de algemene praktijk van de NVvP. Hij is ook initiatiefnemer van het samenwerkingstraject tussen de Parodontologen NVvP en de opleiding Mondzorgkunde van het HU.

Zijn artikelen “Patterns of bone loss around teeth with endodontic posts” en “Histological responses of the periodontium to MTA” zijn in 2009 en in 2013 gepubliceerd in het Journal of Clinical Periodontology.

Voor zijn patiënten  streeft hij naar het oplossen van het ontstekingshaard op het tandvlees zonder opofferen van eigen  elementen, ook al is deze soms zwaar aangetast zijn door parodontitis. Dit resultaat is meestal alleen te bereiken met regeneratieve chirurgie waar de oorspronkelijke vorm van het steunweefsel hersteld wordt met behulp van botopbouw. Deze techniek heeft hij geleerd van de wereldberoemde Italiaanse professoren Sandro Cortellini en Maurizio Tonetti.

Sokratis werkt op de maandagen en dinsdagen bij Centrum Parodontologie en Implantologie Amersfoort.

BIG geregistreerd. Kijk op www.bigregister.nl

« Terug naar medewerkers overzicht