Afgelopen jaar hebben wij RaceRunning gesponsord, dit is een Atletiekvereniging voor kinderen met een lichamelijke beperking.

RaceRunning is een nieuw paralympisch atletiekonderdeel en sinds twee jaren wordt RaceRunning aangeboden bij Atletiekvereniging Triatlon in Amersfoort. De vereniging richt zich op kinderen met een beperkte loop- en armfunctie die in het dagelijkse leven een rolstoel of rollator gebruiken voor hun mobiliteit. Met een RaceRunner, een soort driewiel-loopfiets met een borststeun kunnen deze kinderen tóch lopen en rennen op de atletiekbaan. Sinds het voorjaar 2018 worden er wekelijkse training gegeven aan de doelgroep. Er is een team van gedreven trainers aanwezig (o.a. de initiatiefnemers) om een gevarieerd trainingsaanbod aan te bieden dat passend is voor deze doelgroep. Naast de trainingen worden er diverse activiteiten door de club georganiseerd die ook toegankelijk zijn voor de RaceRunning atleten om het samen sporten (met en zonder beperking) te bevorderen.

Zo hebben de kinderen meegedaan aan de RaceRunningcup van het NSGK, de Nieuwlandse Wallenloop en de Vlasakkerloop. Voor de kinderen is het ontzettend fijn dat zij lid zijn van een reguliere sportvereniging en meedoen aan alle activiteiten die voor de jeugdleden worden georganiseerd.  

Voor het lopende seizoen wilt de club graag investeren in aangepaste spelmaterialen. Tot heden maken de trainers gebruik van zelfgemaakte materialen en hetgeen bij de club voorhanden is, zoals pionnen, linten en hoepels. Deze materialen zijn minder geschikt voor kinderen met een fysieke beperking. Om de trainingen te verbeteren zijn speciale sportmaterialen gewenst en een materiaalkar voor het opbergen van de materialen. Denk aan: grote dobbelstenen, pittenzakken, pijnhoezen met cijfers, edu disks, weerstandselastieken. Allemaal materialen die erop gericht zijn het verbeteren van de oriëntatie en coördinatie bij deze kinderen.